Groepslessen

GroepslessenBinnen onze dansschool kennen we een aantal dans niveaus. Per groepsles hebben we maximaal 20 paren waaraan we les geven. Het makkelijkst is als je zelf een (dans)partner hebt of zoekt. Lukt dat niet, dan gaan wij graag voor je op zoek naar iemand binnen onze dansstudio om mee te dansen. Naast de groepslessen organiseren we dansavonden om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te kunnen brengen! Na afloop van 14 groepslessen kun je afdansen voor een certificaat.

Niveau 1: Beginners
We starten met een basis in 4 verschillende dansen welke bestaat uit:

 • de Quickstep (vanaf les 1);
 • de Chachacha (vanaf les 1);
 • de Tango (vanaf les 4);
 • de Engelse wals (vanaf les 6).

In een leuke, gezellige sfeer leren wij je dansen. Met deze vier dansen kan je op een feestje gezellig mee doen en hoef je dus niet meer aan de kant te blijven zitten. Tijdens deze cursus wordt er tevens een leuke fun dans geleerd.

Niveau 2: Brons
De volgende stap in het dansen bij onze dansstudio. We herhalen figuren van de beginners en gaan langzamerhand je techniek verbeteren. We gaan voor elke dans van de beginners nieuwe figuren leren. Als klap op de vuurpijl komen er 2 nieuwe dansen bij:

 • de Rumba (vanaf les 4);
 • de Jive (vanaf les 6).

Niveau 3: Zilver / Zilverster
Figuren worden in opbouw uitdagender en technischer. We leren je voor alle dansen tot dusver nieuwe figuren. Je gaat steeds beter dansen en voelt je lekker vrij op de dansvloer. Dit is een combinatie cursus van twee seizoenen. Het eerste seizoen Zilver en het tweede seizoen Zilverster.

Niveau 4: Goud / Goudster
Onze hoogste cursus waar de puntjes op de i zetten voor wat betreft techniek en uitvoering. We gaan intensief aan de gang met nieuwe figuren en werken deze samen uit tot een mooi geheel in de reeds bekende dansen. Per seizoen zullen we een uitstapje maken naar nieuwe dansen om toe te voegen aan het bestaande repertoire.

 • de Paso Doble;
 • de Samba;
 • de Weense Wals;
 • de Slowfox

Dit is een combinatie cursus. Één seizoen goud en daarna stroom je door naar goudster. Elk seizoen hierop volgend ga je door met goudster – 2 etc.

Recreanten
Heb je zin om gezellig, in een rustig tempo, een avondje met zijn tweeën te dansen? Sluit je dan aan bij onze recreanten. We leren nog steeds figuren en letten hierbij natuurlijk op je techniek. Het niveau is te vergelijken met onze Zilver / Zilverster cursus met af en toe een randje Goud. Plezier staat voorop zoals in al onze cursussen.

Dansavonden
Door het hele dansseizoen organiseren we diverse dansavonden waar jij je dansmoves kan oefenen. Onder het genot van een drankje kan je met vrienden, familie en mede-cursisten kun je een dansje wagen op onze dansvloer. De dansavond is voor iedereen toegankelijk. Tijdens de avond staan wij en onze gevorderde leerlingen altijd klaar om je te helpen.

Afdansen
Elke cursus van 14 weken sluiten we af met een danstest welke we afdansen noemen. Onder het toeziend oog van een onafhankelijke jury wordt u gewaardeerd voor u geleerde figuren en uitvoering hiervan. Met deze avond sluiten we met alle leerlingen het seizoen af.

Lesgeld

 • 14 danslessen per persoon     € 75,00

Dansdocenten voor deze les:

Rolf Hoeks-Docent
Lobke Boeijen-Docent

 

Altijd al plezier willen beleven op de dansvloer? Blijf niet meer aan de kant zitten. Meld je aan en doe mee!